FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN  


"Når man løsner spændingerne i bindevævsmembranerne inde i hovedet, eller bindevævet omkring rygmarvens nerve, bliver det lige pludselig muligt at få en dyb, varende afspænding af musklerne i nakken og ryggen som hæfter til hvirvlerne. Kroppen får en bedre holding og smerten mildnes eller forsvinder."

Hvad er formålet med Kranio-Sakral Terapi ?


Kranio-Sakral Terapi forbedrer funktionen af Kranio-Sakral systemet. Kranio-Sakral systemet støtter fysisk hjernen og rygmarvens nerver og holder dem på plads: Kranio-Sakral systemet er knoglerne i kraniet, ansigtet og korsbenet (sacrum), membranerne som holder hjernen på plads i forhold til disse knogler, og væsken (cerebrospinalvæsken) som cirkulerer omkring hjernen. Denne væske virker som en hydraulisk støddæmper for at beskytte hjernen. Væsken er også nødvendig for at hjerne-cellerne kan få næring og udskille affald. Det er nødvendigt for hjernens funktion at Kranio-Sakral systemet fungerer optimalt.

Hvordan foregår det ?


Klienten ligger på ryggen på briksen og nyder behandlingen. På specielle steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet anvender Kranio-Sakral Terapeuten et meget let tryk, 5 grams, som vægten på et stykke A4 papir. Klienten oplever en dyb form for afspænding, lige som når man er i en behagelig, næsten søvn-tilstand og drømmer, flyder, er bevist om omgivelserne, og slapper af.

Kranio-Sakral Terapi er en behandlingsform til at korrigere problemer som påvirker det vigtige Kranio-Sakral system.


Kranio-Sakral Terapi er en behandlingsform til at korrigere problemer som påvirker det vigtige Kranio-Sakral system. Cirka 25 - 35 % af mennesker har fysiske, følelsesmæssige eller indlærings problemer som kan afhjælpes ved at genoprette en normal funktion i Kranio-Sakral systemet. Den positive virkning af KST behandling er at det frigør eventuelle spændinger i leddene mellem knoglerne, afspænder i de stærke membraner som holder hjernen på plads, og forbedrer cirkulationen af både hjernevæsken og blodet.

Kranio-Sakral Terapi, hvor kommer det fra ?


Det blev opfundet af en amerikansk læge, William Southerland tidligt i dette århundrede. Det blev hurtigt til en del af lægeuddannelsen i de osteopatiske skoler. (Osteopatiske læger har almindelig lægeuddannelse, men udover det, lærer de en blød form for manipulation af knogler i ryggen, nakken, osv.). For cirka 15 år siden, efter 3 års videnskabelig forskning i Kranio- Sakral Terapi - både mikro-anatomiske undersøgelser med elektron mikroskoper og kliniske undersøgelser - besluttede Dr. John Upledger at undervise teknikkerne for første gang til folk som ikke var lægeuddannet. Siden blev KST den hurtigst voksende kropsterapi i USA og er ved at være det i Tyskland, Danmark og resten af Europa.

KST kan hjælpe på migræne og hovedpine


En årsag til hovedpine kan være forstyrrelse af blodcirkulationen til eller fra hjernen. Nogle folk føler en "vattet" fornemmelse når de får for lidt ilt til hjernen. Andre føler sig tunge i hovedet. KST kan lette på eller fjerner disse symptomer ved at forbedre cirkulationen til hjernen.
En anden årsag kan være en spænding i bindevævet i hovedet (meninges) som skiller højre og venstre hjerne halvdele fra hinanden. Folk med denne slags hovedpine klager over en smerte som er inde i hovedet. KST letter på disse spændinger.

KST kan hjælpe ordblinde til at læse


Ofte kan folk som er ordblinde fungere intellektuelt på et normalt eller endda ret højt plan. Både Albert Einstein og Niels Bohr var ordblinde. Nogle forskere mener, at ordblindhed kan skyldes nedsat blod-cirkulation til en del af hjernen (occipital lappen) hvor vi bearbejder de visuelle input fra øjnene.

KST kan hjælpe til at forbedre stress


Stress er den kamp-flugt reaktion - en urgammel overlevelsesmekanisme, som sætter krop og sind i en alarmtilstand for at imødegå en eventuel farlig situation. Udover psykiske årsager, kan stress også komme fra allergi, sygdom, eller for meget kaffe. Men ofte overset, hos en overraskende høj procent del af mennesker, kommer stress på grund af spændinger i vores Kranio-Sakral system. Stress kommer hvis vagusnerven, den 10ende-kranienerve kommer i klemme i leddet mellem hovedet og nakken. Denne form for stress kan normalt afhjælpes med KST. Det giver flere ressourcer. Folk får derved lettere ved at klare opgaver og udfordringer.

KST kan forbedre bidfunktionen og regulere tændernes placering i munden.


Kranio-Sakral Terapeuter bruger en anden indfaldsvinkel end tandlæger og massører. Kæben sidder i leddet på den kranieknogle som hedder temporal knoglen. På de fleste mennesker, er der forskel i højden på højre og venstre side. Ved at balancere højden af disse knogler på højre og venstre side, har kæben mulighed for at komme på plads.

KST hjælper med at løsne muskelspændinger og sætte knogler på plads.


Der er mange folk som døjer med kroniske, eller "uløselige" smerter og spændinger i deres muskler og skelet. Nogle af de spændinger og smerter som folk har, stammer fra spænding i Kranio-Sakral systemet. Ved KST kan en del af disse svære eller håbløse tilfælde blive korrigeret.
Vi er vant til at tænke at årsagen til spændinger i nakken og ryggen kommer fra muskler og knogler. Selvfølgelig ligger de fleste problemer på dette niveau. Men muskelspændinger og smerter i skelettet kan også opstå på grund af spændinger i bindevævet inde i hovedet og bindevævet omkring rygmarvens nerve, som løber i hullerne inde i ryghvirvlerne. Ligesom alt andet bindevæv, kan det dybereliggende bindevæv i kroppen, blive spændt på grund af et fald, et slag i hovedet, en ulykke, et psykisk traume, eller feber fra en infektion.

Når man løsner spændingerne i bindevævsmembranerne inde i hovedet, eller bindevævet omkring rygmarvens nerve, bliver det lige pludselig muligt at få en dyb, varende afspænding af musklerne i nakken og ryggen som hæfter til hvirvlerne. Kroppen får en bedre holding og smerten mildnes eller forsvinder.

KST hjælper børn med indlærings, motoriske, og psykiske problemer.


At arbejde med KST med børn kræver ikke bare, at man er dygtig til teknikkerne, men også at terapeuten har god kontakt med børn - kan lide børn og kan få dem til at føle, at det er i orden at komme igen. KST bygger på den blødeste berøringsteknik man kan forstille sig, dvs. 5 grams tryk. Filosofien er at kroppen har de nødvendige ressourcer og er selv-korrigerende. Hvis kroppen får de rigtige signaler, vil den rette sig selv. Derfor, er det så velegnet til børn.

Fødslen i sig selv er en voldsom proces, hvor kraniet bliver mast sammen. For nogle børn, kommer knoglerne i hovedet ikke rigtig på plads igen. Det er også muligt at børn kommer til skade, når hovedet bliver drejet og barnet trukket ud.

Mærkeligt nok, viser erfaringen at børn taget med "Kejsersnit" ofte har Kranio-Sakrale problemer.

Statistikken viser, at ca. 20 % af børn er "sent udviklede". Det kan være taleproblemer, hyperaktivitet eller dårlig grovmotorik, dvs. besvær med at koordinere kroppens bevægelser. Disse symptomer vil typisk være eksempler på behov for Kranio-Sakral behandling.

I barndommen, slår børn tit hovedet. Derfor, er der forældre i USA som tager deres børn til KST selvom det ikke ser ud til at de fejler noget. Jo hurtigere normal-funktionen kan genoprettes, jo mindre tid er spildt i udviklingen i den væsentligste indlæringsperiode i et menneskes liv.

Der er mange babyer som får kolik. Det er ikke bare barnet som lider, men forældrene er også bekymrede, mister deres søvn og bliver stressede. Børnene kan behandles helt ned til de er få uger gamle.

Allerede i børnehaven, kan pædagogerne se det på deres adfærd - nogle af de små har svært ved at lege almindeligt med deres jævnaldrende kammerater. Ofte får forældre at vide at barnet vil voksne fra det, men hvis der er et problem i Kranio-Sakral systemet er det bedst at korrigere det hurtigst muligt.

KST til behandling af handicaps, spasticitet og hjerneskade (DAMP).


Mange børn lider og er dømt til en mørk og tung fremtid, men får ikke megen effektiv hjælp. En del af dem vil have gavn at KST. Efterhånden, er der mange børn som har fået en håbløs diagnose som "hjerneskadet" eller "udviklingshæmmet", "spastiker", osv. hvor noget af problemet viste sig at være dysfunktion i deres Kranio-Sakral system. Efter behandling kom nogle af disse børn til at fungere bedre. Der er meget at vinde, hvis et barn kan få den rigtige hjælp.

FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN