FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN  
Bad-clusters er dårlige minder der dannes når man er i smertefulde, truende eller frygtindgydende situationer. BCE- terapien forholder sig til psykiske og psykosomatiske problemer og lære klienten hvordan hjernen virker, samt hvordan det er muligt at eliminere disse problemer selv.

BCE-metoden blev udviklet over en årrække af den hollandske naturlæge/homøopat Jacob Korthuis. Han havde specialiseret sig i psykosomatiske problemer - men var ikke altid tilfreds med resultatet - symptomerne kom ofte tilbage igen efter en vis tid.

Han begyndte nu at undersøge hvad der sker når hjernen frembringer psykosomatiske symptomer som hovedpine, mavesmerter, nakkesmerter m.m. Hvordan kan begivenheder i ens fortid udvirke at kroppen i dag reagerer med mange forskellige symptomer - var hans spørgsmål.

Efter at have studeret det der var skrevet om hjernen og de forskellige metoder andre terapier benyttede - begyndte han at eksperimentere med sine patienter. Efter nogen tid stod han pludselig med en metode der fungerede hver gang patienten udførte den korrekt. Metoden består i at man eliminerer de dårlige følelser hjernen har gemt på fra angstfyldte situationer i fortiden.

BCE-metoden begyndte i Holland for 5-6 år siden - og er blevet ret udbredt der. For ét år siden blev de første terapeuter uddannet i USA - deriblandt én fra Danmark.

BCE står for Bad-Cluster-Elamination. Bad clusters er ekstremt dårlige minder der dannes når vi er i smertefulde, truende eller frygtindgydende situationer. Det kan være skilsmisse, fyring eller drillerier. Det afhænger af hvor alvorligt man tager situationen og hvor meget indtryk den har gjort på daværende tidspunkt.


Anvendelse


Metoden foregår udelukkende ved hjælp af de oplysninger klienten kommer med. Terapeuten kommer ikke med sine egne meninger og prakker ikke klienten nogle bestemte holdninger på.

Man erfarer hvordan ens hjerne fungerer og hvordan den kobler begivenheder nu med begivenheder fra fortiden. Denne proces mærkes ved at ubehagelige følelser dukker op i kroppen. Hjernen får kroppen til at reagere fysisk og disse reaktioner er ofte forbundet med bad-clusters i hjernen. Dvs. dårlige begivenheder fra fortiden.

BCE-terapien lærer klienten gennem 5-10 sessioner på hver 2 timer, hvordan hjernen fungerer, hvordan psykosomatiske og psykiske sygdomme opstår. Klienten mærker ofte forbedringer efter én session.

Under sessionerne afdækkes dårlige minder og følelser og bliver elimineret.
FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN