FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN  


Ved TouchPro Massage udøver man trykpunkt massage igennem tøj, på hovedet, nakken, ryggen, hænderne og hofterne, og påvirker derved hele kroppen. Derfor kan de blokerede energier strømme frit igen, og affaldsstoffer bliver borttransporteret og kroppen genvinder sin energetiske balance.

HISTORIEN


Siddende massage har eksisteret lige så længe som massage. Ældgamle kinesiske billeder viser "an-mo" udøvere, som masserer deres klienter på lave stole, lige før de tager bad. Den moderne periode for TouchPro Massage opstod i begyndelsen af firserne, da nogle pionerer i USA eksperimenterede med massage på siddende klienter.

En af dem var David Palmer. I 1983 blev hans massagemetode accepteret på landsbasis, og siden er Palmer anerkendt som grundlæggeren af TouchPro Massage (Massage Magazine, 1997). Fra 1982 til og med 1989, da David Palmer var direktør for The Amma Institute of Traditional Massage (San Francisco, Californien), fandt han ud af, at stolmassage var en metode til at skaffe arbejde til hans elever. Hans stolmassage-virksomhed var den første som fik seriøs opmærksomhed fra medierne. I 1989 udviklede og patenterede David en speciel stol til siddende massage, og denne blev introduceret over hele verden på hans workshops i massage. Adrian Symonds, en elev af David Palmer, står for TouchPro Massage på ca. 10 minutter for arbejdere fra et titalstort antal virksomheder i Canada, bl.a. Levi Strauss & Co., Kimberly Clark, og Procter & Gamble. Baxter Corporation har profiteret de sidste fem år af hans indsats. Virksomhederne melder alle at have haft udbytte af massagerne. Foruden den kendsgerning at personalet har det bedre, har de reduceret sygdomstilfælde med ca. 25%.

On-Site massagens virkninger


Touch Therapy Institute fra University of Miami, Florida, School of Medicine, var involveret i forskellige undersøgelser som målte effekterne af massage på alle befolkningsniveauer. En af undersøgelserne målte resultater af stolmassage imod arbejdsstress. Touch Therapy Institute udgav et referat af denne undersøgelse.

Arbejdsundersøgelsen havde som mål at måle effekten af stolmassage terapi imod arbejdsstress, bekymringer med hensyn til arbejdet, produktivitet og arbejdsglæde. I fem uger fik arbejderne to gange om ugen en 15 min. stolmassage i frokostpausen. Deltagerne sagde at de var mindre trætte og kunne tænke klarere. På EEG målinger viste det sig, at efter behandlingen tiltog alfabølger, mens beta- og thetabølger aftog. Dette betød at arbejdernes mentale beredskab tiltog. De behøvede kun den halve tid til at løse matamatiske problemstillinger, og desuden blev antallet af fejl reduceret med 50 %.

Til slut rapporterede massørerne at deltagerne var mere afslappede under de sidste behandlinger.


Touch Pro massage

TouchPro Massage er ligesom akupunktur en form at af den oprindelige kinesiske akupressur. Gennem kroppen går der energibaner (meridianer) ikke at forveksle med nervebaner eller kanaler; de er nemlig ikke håndgribelige. Når energien strømmer frit gennem vores meridianer, er vi sunde og i balance. Igennem stress og dårlige arbejdsstillinger opstår der blokader, som kan føre til fysiske problemer som stive og smertende muskler.

Ved TouchPro Massage udøver man trykpunkt massage igennem tøj, på hovedet, nakken, ryggen, hænderne og hofterne, og påvirker derved hele kroppen. Derfor kan de blokerede energier strømme frit igen, og affaldsstoffer bliver borttransporteret og kroppen genvinder sin energetiske balance.


Fordelene

Det er en umiddelbar fordel ved denne massage, at den let kan tilpasses og gives næsten overalt: hvor en TouchPro massagestol kan stå, kan der masseres. Derfor tidligere benævnelsen "On-Site" (på stedet).

I USA bliver TouchPro Massage givet i massagesaloner, supermarkeder, kontorerr, fitnesscentre, frisører, skønhedssaloner og messer. Kort sagt, overalt hvor mennesker har travlt og er presset, eller hvor man vil gøre noget for ens krop. Men også i Europa har TouchPro Massage bredt sig meget og anvendes lige nu i mange virksomheder og institutter.

En anden fordel er, at den er lettere tilgængelig end bordmassage, fordi klienten ikke behøver at smide tøjet, og ofte er det mere komfortabelt at sidde i stedet for at ligge ned. Oven i købet er det en fordelagtig massageform, fordi den varer kortere end en standard bordmassage. Der bruges heller ikke olie, så der er ikke nogen form for klister fornemmelse efter behandlingen. Man kan med det samme arbejde igen. For sprotsmassører er stolmassage en udvidelse af deresd kendskab og behandlingsteknikker.

Massage fører mere med sig: Efter kursisternes erfaring med TouchPro Massage prøver et stort antal klienter, som begyndte med stolemassage, senere også bordmassage.


TouchPro Europe & On-Site massage Holland


Rob'n Cappel er født i Shreveport Louisiana (USA) og læste næringslære på Louisiana State University. Hendes interesse for alternative metoder til helbredelse ledte til fordybelse i massage. Efter hendes sportsmassage-diplom blev hun interesseret i andre former for helbredende massager og teknikker. Under hendes regelmæssige besøg i USA, opdagede Rob'n TouchPro Massage. Hendes entusiasme førte hende til Palmer og hos ham fulgte hun forskellige kurser. Hun arbejdede i teams på forskellige virksomheder og blev en dygtig TouchPro Massage udøver og træner.

Tilbage i Holland ville Rob'n udbrede denne form for massage og derfor grundlagde hun i 1993 On-Site massage Nederland. I 1996 besøgte David Palmer Holland og samarbejdet sturkedes. TouchPro Europe blev grundlagt som ligeværdig partner til TouchPro Institute i San Francisco, Californien. Efter at have fulgt David Palmers træner-uddannelse er Rob'n nu den første og eneste officielle træner på TouchPro Europe. Lige nu følger fire hollandske licensholdere fre instituttet en uddannelse til assisten-træner: der er nemlig stor efterspørgsel efter en godt uddannet stolemassør.

I 1986 opfandt David Palmer navnet On-Site Massage fordi det gengav det, som var den karakteristiske egenskab ved arbejdet: Massage kom til klienten, i stedet for at klienten var tvunget til at komme til massøren.

I de senere år blev udtrykket oftere brugt af mennesker som ikke udfører den rigtige stolemassage, som er lært og uddannet af David Palmer, på deres studenter og klienter. På den måde opstod en forplumring af de originale massageteknikker. I januar 1996 besluttede man derfor at vælge et andet navn for den originale stolemassage.

Nu er navnet TouchPro Chair Massage. Dette navn gengiver bedst intentionen med massage - et tilbud om professionel berøring - og stillingen hvori klienten modtager denne: siddende på en stol.


Uddannelse

Den der skal uddannes til officiel TouchPro massør, skal have en uddannelse som sportsmassør, eller en anden massageuddannelse på det samme niveau. Kurser, i form af workshops holdes i hele Nederland og i nogle andre europæiske lande. Der findes en intensiv workshop på to og en halv dag, som gennemgår massage teknikkerne. Bagefter gennemgås praktiske færdigheder på et en-dags-kursus. Dette slutter med en eksamen. Kun hvis denne bestås, kan kursisten kalde sig licensholder ved TouchPro Europe Institute of Chair Massage.

Ved at give licenser vil man overvåge teknikkens kvalitet. Licensholdere får adgang til en database sammen med andre licensholdere. Vil man bede en kollega om at overtage en klient, er man sikker på at han/hun lever op til de samme høje krav.

Kursister lærer i de første workshops teknikken som er en femten minutter lang TouchPro akupressurmassage for nakke, skulder, ryg, arme, hænder, hoved og hofter. Udover dette læres de alternative varitioner på fem, ti og tyve minutter. De lærer, hvordan de tilpasser massagen til en almindelig stol, udover specielle TouchPro Massage stole. De lærer tres akupressur-punkter i en massage til gode for klienten. Ud over det lærer de 23 japanske massageteknikker - kropsstillinger til at kunne give 20, 25 massager på femten minutter om dagen - samt hvordan man mundtligt eller ved hjælp af spørgeskemaer undgår at påbegynde massage i tilfælde, hvor det kunne være forkert at give den.


Information

Du kan få mere information om uddannelsen ved at kontakte:

TouchPro Scandinavia - Denmark
Scandinavian Institute for Chair Massage
Gl. Kongevej 27, 4 th
1610 København V
4045 6966
E-mail: info@touchpro.dk

FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN