FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN  

NMT -en overbygning på zoneterapien


NMT går ud på at bryde smerte, og få den til at forsvinde ved at få musklerne til at slappe af ved hjælp af en aktivering af kroppens morfinstoffer. Der er meget, der tyder på, at den anspændthed, man kommer i, sætter en proces i gang, der får muskelspændingen til at spredes til andre steder på kroppen. Denne smertespredning er selvforstærkende, i det den virker tilbage på den oprindelige smerte - der opstår en ond cirkel. Med NMT sker behandlingen ud fra en helhedsbetragning, således at behandlingen kommer hele vejen rundt - ikke kun på det aktuelle smertested.

Kroppen indeholder fra naturens hånd morfinstoffer, de såkaldte endorphiner, der frigøres, når der sættes gang i bestemte hormoner - enzymprocesser. En frigørelse af disse morfinstoffer i store mængder er således i stand til at bekæmpe smerten indefra.

Denne frigørelse af morfinstoffer ligner til forveksling, hvad der sker ved almindelig zoneterapi på fødderne. Ved NMT er frigørelsen af stofferne bare meget kraftigere og bliver udskilt mere præcist det sted, hvor der er brug for det.

Således er det muligt at behandle langt flere lidelser på denne måde - med færre behandlinger. Den fysiske aktivering af de processer, der frigør endorphinerne, sker gennem neuro - muskulær massage, hvor den enkelte muskel påvirkes et bestemt sted, hvor en nerve sidder placeret på musklen. For at opnå en endnu stærkere virkning kan nerven påvirkes med en let elstimulation. Herved udskilles der endorphin i endnu større mængder.
FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN