FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN  

Tui Na er ligesom akupunktur en årtusind gammel behandlingsform som stadig anvendes meget i Kina og bygger på den samme traditionelle kinesiske teori om krop, psyke og sundhed

Hvad kan behandles med Tui Na?


Tui Na er en behandlingsmetode, der er specielt velegnet til alle former for muskel-, sene- og ledsmerter, herunder også rygproblemer og den er også velegnet til alm. infektioner såsom seneskedehindebetændelse, bi- og pandehule-betændelse m.m.  Endvidere kan også hovedpine, migræne, menstruationssmerter, søvnløshed, stress m.m. behandles.

Hvert problem har, afhængig af årsagen, sin helt specielle behandlingsmetode. Jo hurtigere et problem behandles, jo lettere er det, så har man gået længe med et problem, tager behandlingen længere tid.

Behandlingen er ufarlig og har ingen bivirkninger. Tui Na aktiverer akupunkturpunkter og virker regulerende på kroppens meridianer.  Resultatet er forbedret blodcirkulation og udrensende effekt samt en energi booster for krop og sind her og nu. Kan derfor både bruges som forebyggende generel afspændende massage af hele kroppen, men også med fokus på behandling af specielle problemer, som er en traditionel behandlingsmetode på kinesiske hospitaler. Massagen er meget velegnet til behandling af personer med nåleskræk og børn.

Hvad sker der i kroppen efter udførelsen af Tui Na?


Massagen blødgør, stimulerer og styrker celler og væv, og virker desuden som lymfedrænage. Muskulære smerter lindres eller forsvinder, når der er udført Tui Na Terapi, ikke bare fordi den unormale muskulære tilstand er fjernet, men også fordi der sker en ændring i syre-base balancen i musklerne.
Foruden de forskellige massageformer inden for Tui Na, bl.a  akupressur/trykpåvirkning og massage af punkter og meridianer,  er det også muligt at udføre nogle kiropraktor-lignende greb og teknikker, som frigøre fastlåste led.

Hvordan foregår massagen?


Massagen er for det meste let og blid, men med en dybdevirkning. Det er både mikromassage og større bevægelser. Der er også dybdemassage med kraftigere tryk, der kan gøre ondt.

Ligesom akupunktur foregår behandlingen ikke nødvendigvis alene dér, hvor smerten eller symptomet er,  men også på relaterede meridianer og akupunktur-punkter. Massagen øger energien Chi, hvor der er behov for det.

Efter en behandling med Tui Na


Efter behandlingen oplever nogle patienter træthed og andre oplever forøget energi og livsmod. Opleves træthed efter behandlingen, skyldes det udskillelse af affaldsstoffer fra musklerne og at massagen går ind på både det fysiske og psykiske kompleks, der er knyttet til det problem, der er behandlet for.

Hvis det er en gammel kronisk skade, der er behandlet, vil der være noget smerte, som efter ca. 3 behandlinger går over. Nogle mennesker reagerer kraftigt og kan efter behandling føle sig kold, men tag noget mere tøj på, så går det hurtigt over.

Under hele behandlingsforløbet er det vigtigt at indtage rigeligt væske, så kroppen får hjælp til at udskille affaldsstoffer, for at undgå unødigt ubehag.

En behandling varer normalt 30 – 45 minutter, afhængig af problemet og hvor meget man kan tåle pr. gang.

Vedligeholdelse af massagens effekt er op til patienten selv. Måske kan du ændre gamle vaner, arbejdsmønstre eller tankemønstre, for at opretholde effekten af behandlingen.

 


 

FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN