FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN  
Glem alt om træthed, for energi kan aldrig blive træt. Det, der gør os trætte, er blokeringer i energien. Jin Shin Jyutsu (djin sjin djitsu) er en behandlingsform og en hjælp til selvhjælp, der stammer fra Japan og har dybe rødder i den orientalske medicin og filosofi. Jin shin jyutsu betyder: Skaberens kunst til det vidende og medfølende menneske.


Sådan virker Jin Shin Jyutsu


Der er kun tale om blid berøring, hvor fingerspidserne fungerer ligesom startkablerne mellem to bilers batterier, og den blokerede energi frigøres. Jin Shin Jyutsu selvhjælp eller behandling består i, at man selv eller behandleren holder på bestemte punkter på kroppen, til der opstår harmoni mellem pulsslaget i de to punkter.

Jin Shin Jyutsu forløser spændinger, som giver forskellige symptomer i kroppen og behandlingen kan også bruges præventivt for at forhindre senere problemer.


En gave fra Japan til USA


I følge antikke optegnelser var ]in Shin Jyutsu vidt udbredt på Moses tid, og før det har den været mundtligt overleveret i generationer.

Kunsten blev reintroduceret i energimedicinens verden af japaneren Jiro Murai i begyndelsen af dette århundrede. Dens udbredelse i USA og Europa skyldes Mary Burmeister, en amerikansk gift japaner.

Efter Anden Verdenskrig blev Mary Burmeister, som en af de få, undervist af Jiro Murai i 6 år i Japan, og han bad, om hun ville tage denne gave med fra Japan til USA.


Hvad du selv kan gøre


Blæs din træthed overbord eller fald til ro ved blidt at holde om hver enkelt finger. Start f.eks. med at højre hånd blidt holder om venstre hånds tommelfinger i et minuts tid, videre til pegefingeren osv. Derefter holder venstre hånd om højre hånds fingre én efter én. Som nødhjælp er det godt at vide, hvilken finger, der har brug for lidt ekstra omsorg. Ved bekymring skal du holde om tommelfingeren, ved angst pegefingeren, ved vrede langemanden, ved sorg ringfingeren og hold om lillefingeren, hvis du har følelsen af, at du prøver hele tiden, men synes livet er en kamp eller hvis du føler, du gemmer dig bag en facade.

Uden at vide af det bruger vi alle Jin Shin Jyutsu, men ved at bruge det bevidst har vi et godt redskab til at slå vore energisikringer til igen - lige ved hånden. Kan vi lære at gøre det bevidst, kan vi få et langt større udbytte.


Hvad er Jin Shin Jyutsu


Jin Shin Jyutsu er en energibalanceringskunst, der harmoniserer og balancerer kroppens energistrømme eller livsenergi på et meget dybt plan. Med sine orientalske rødder er Jin Shin Jyutsu baseret på, at alt i universet er gennemstrømmet af livsenergi. Kineserne kalder den for chi, japanerne ki, inderne prana. Livsenergien bor i åndedrættet, og når vi ånder ud, kan vi give slip på ophobet stress og stagneret energi. Gennem hver indånding modtager vi frisk energi i alle celler, og når denne energi kan strømme uhindret igennem os, er vi i perfekt harmoni og balance.

Livsenergien bevæger sig gennem kroppen i bestemte forløb eller strømme, som forener og samordner kroppen i et system. På disse forløb er der energi-låse, der fungerer som sikringer, der beskytter kroppen, når livsenergien er blokeret.

Når vi misbruger os selv i vores dagligdag for eksempel gennem dårlige spisevaner, stress, følelsesmæssig uligevægt eller fysiske ulykker, aktiveres vores sikringer, og energi- cirkulationen i kroppen blokerer. Vi ender med spændinger, blokeringer og symptomer, der kan føre til sygdom. Det vil sige, at disse energistrømme har direkte indflydelse på vores indre ligevægt, på samspillet mellem krop, sjæl og ånd.

Før en behandling stilles en diagnose. Man 'aflæser' kroppen ved hjælp af 12 pulse på hvert håndled, som fortæller om årsagen. Et behandlingsforløb består af mindst 6-10 behandlinger, men allerede efter de første kan der være positive reaktioner, for eksempel bedre søvn, hukommelse og mindre stress.

Klienten får altid 'hjemmearbejde'. Enkle forløb, som vil forøge den positive effekt efter behandlingen.

Alle aldre har glæde af Jin Shin Jyutsu. Børn har i forvejen spontan tilgang til at holde på sig selv. De fleste babyer ved ubevidst, hvordan de nærer sig selv og stimulerer deres næringsoptagelse: De sutter på deres tommelfinger, som netop står for disse områder. Når marathonløbere kommer i mål, går de altid lidt omkring og holder hænderne i taljen med tommelfingrene placeret i to punkter bagpå, som lige nøjagtig hjælper åndedræt og livskraft tilbage. Når vi lytter til undervisning, sætter man f.eks. ofte de knyttede hænder under kindbenene, punkter der for resten stimulerer optagelsen af information eller næring!


Jin Shin Jyutsu selvhjælp


Man kan lære Jin Shin Jyutsu selvhjælp på små kurser. Der undervises i enkle forløb, hvor man holder på sine fingre, tæer eller kombinationer af punkter.
FORRETNINGSBETINGELSER FAGBESKRIVELSER OPTIMERING INFO TIL BEHANDLERE VIFAB & RAB OM FAGBOGEN